Dejen laves 12 timer inden brødet skal bruges, så hvis du skal bruge det om morgenen starter du aftenen før, og skal du bruge det om aftenen starter du om morgenen.
Find en står skål. Rør gær ud i vandet. Det skal være rørt helt ud før du går videre til næste skridt. Bland mel og salt i. Du skal kun blande indtil alt melet er vådt.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemperatur.
TIP: Dejen kan god tåle at hæve helt op til 24 timer, men så skal du sørge for at mindst halvdelen af hævningen foregår i køleskabet. Du kan godt opleve at dejen ved så lang hævning bliver meget "flydende" - hvis det sker så rører du ekstra mel i indtil den er fast igen efter endt hævning.
Når dejen har hævet færdig hælder du den ud på et meldækket bord. Fold dejen sammen over sig selv 3 gange og lad den så hæve yderligere 2 timer i et meldækket viskestykke.
Cirka 45 minutter før dejen er færdig tænder du din ovn på 250 grader. Kom din gryde med låg eller din stegeso ind i ovnen og lad den varme op sammen med ovnen.
Det er meget vigtigt at ovnen bliver varm nok, så tænd den hellere for tidligt end for sent! Hvis ovnen ikke er varm nok bliver skorpen blød og slatten.
Når dejen er hævet færdig hælder du den over i din varme gryde/stegeo, lægger låg på og smider den tilbage i ovnen.
Bag nu brødet med låg i 30 minutter.
Skru derefter ovnen ned til 230 grader, fjern låget og bag yderligere 15 minutter.
Lad brødet køle af i cirka 20 minutter før servering.
Velbekomme.