SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Kontakt

varm rødkålssalat



Varm rødkålssalat bliver af gode grunde forbundet med julen, men det er altså en fantastisk spise, som man bør kaste sig over meget oftere end den éne gang om året. Denne opskrift er nemt at gå til og smager himmelsk.



Opskrift (6 personer)



Du skal bruge



1 halvt rødkål

2 lauerbærblade

4 hele nelliker

4 stjerneanis

1 spsk. brun farin

2 spsk. ribsgelé

1 dl. æbleeddike

1 appelsin

En god klat smør

Salt

Peber



Tider & temperaturer



Tilberedelse: 1 time



Fremgangsmåde



OBS: Varm rødkålssalat kan sagtens laves dagen i forvejen. Opbevar den på køl natten over og varm den op i en stor gryde eller på bradepande i ovnen lige inden servering.
​

Smelt en god klat smør i en gryde og kom rødkålen i. Varm det godt igennem i et par minutter og tilsæt så nelliker, stjerneanis, lauerbærblade, æbleeddike, saften fra en halv appelsin, ribsgelé og den brune farin.


TIP 1: Hvis din varme rødkålssalat tilfældigvis skal bruges som tilbehør til and, flæskesteg eller lignende du har lavet in din sous vide, så tilføj en lille smule af væsken fra sous vide posen til gryden!


TIP 2: Hvis du tilfældigvis har noget ande- eller gåsefedt liggende, så brug dét i stedet for smøret!


Når det hele er rørt godt sammen kommer du låg på gryden og lader det simre i 30 minutter.


Når de 30 minutter er gået smager du til med salt og peber. Tilføj mere ribsgelé eller æbleeddike hvis der mangler sødt eller surt.


Servér som tilbehør til flæskesteg, and, kalkun, bøfsandwich eller gamle danske "mormor"-retter.


​Velbekomme.



Går godt sammen med...



Svinemørbrad



Flæskesteg



Andebryst



Herregårdskoteletter


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting