Krydder tunsteaks godt med salt og peber på begge sider.
Læg dem i en sous viden pose sammen med finthakket skalotteløg, en teskefuld revet citronskal, sojasauce og olivenolie. Stil posen i køleskabet i en halv times tid. Du skal ikke vakuumére posen endnu.
TIP: De kan sagtens stå natten over i køleskabet også - intet hastværk.
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 43 grader.
Vakuumér dine tunsteaks når de har marineret i den ønskede tid, placér posen i vandbadet og indstil timeren til 45 minutter.
Færdiggørelse
Når de 45 minutter er gået tager du dine tunsteaks op af vandbadet, klipper posen op og tager forsigtigt fisken ud. Dup derefter bøfferne helt tørre med køkkenrulle.
Du har nu 2 valgmuligheder:
Du kan komme dine tunsteaks i køleskabet i en lufttæt beholder og køle dem helt ned for derefter at servere dem koldt (skåret i skiver). Det egner sig mega godt til en lækker forret.
Eller...
Du kan give dem en god stegeskorpe og servere dem med det samme.
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du én tunsteak på og giver den 30-45 sekunder på hver side, indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde steaken og giv den stegeskorpe på siderne også!
TIP 1: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
TIP 2: For det bedste resultat bør du stege dine tunsteaks én ad gangen.
Kom et lille skud friskpresset citron på begge steaks og servér med det samme med lidt flødestuvet spinat, sweet potato mos eller ris, og eventuelt noget groft brød.
Velbekomme.