OBS: Gør dig selv en tjeneste og køb dine torskefileter hos fiskehandleren, så er du sikret den højeste kvalitet, og de vil ofte kunne få dem til at soignere (rense) fileterne for dig!
Rens (soignér) torskefileterne og dup dem forsigtigt tørre med køkkenrulle.
Salt fileterne på alle sider med en god håndfuld salt og kom dem i en lufttæt beholder. Stil dem nu på køl i 10-20 timer.
Når de 10-20 timer er gået tager du fileterne frem og skyller dem nænsomt i koldt vand. Du skal have fjernet så meget af salten som muligt.
Dup nu igen fileterne tørre med lidt køkkenrulle, kom dem i en sous vide pose med en lille klat smør og vakuumér.
TIP: Torsk er et meget delikat stykke kødm så det er bedst at vakuumére manuelt ved nedsænkning i vandbadet i stedet for via maskine!
Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 30 minutter.
Færdiggørelse
Når de 30 minutter er gået tager du torsken op af vandbadet og klipper posen op. Anret forsigtigt på en tallerken, eventuelt oven på en ærtepuré eller en sweet potato mos og med lidt friske urter som pynt. Se opskriver på begge dele nedenfor.
Velbekomme.