SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

torsk



Torsk er en yderst delikat spise hvis det er tilberedt ordentligt, så sous vide er oplagt. Det eneste man skal være opmærksom på er at behandle fisken meget forsigtet under vakuuméringsprocessen, og så er man sikret et fantastisk måltid.



Opskrift (2 personer)



Du skal bruge



2 gode torskefileter á 80-100 gram

En god klat smør

Salt

Peber

Smør eller olie til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 30 minutter

Temperatur: 48 grader

Tid i sous vide: 20 minutter



Fremgangsmåde



OBS: Gør dig selv en tjeneste og køb dine torskefileter hos fiskehandleren, så er du sikret den højeste kvalitet, og de vil ofte kunne få dem til at soignere (rense) fileterne for dig!


Rens (soignér) torskefileterne og dup dem forsigtigt tørre med køkkenrulle.


Salt fileterne på alle sider med en god håndfuld salt og kom dem i en lufttæt beholder. Stil dem nu på køl i 10-20 timer.


Når de 10-20 timer er gået tager du fileterne frem og skyller dem nænsomt i koldt vand. Du skal have fjernet så meget af salten som muligt.


Dup nu igen fileterne tørre med lidt køkkenrulle, kom dem i en sous vide pose med en lille klat smør og vakuumér.

TIP: Torsk er et meget delikat stykke kødm så det er bedst at vakuumére manuelt ved nedsænkning i vandbadet i stedet for via maskine!


Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 30 minutter.


Færdiggørelse​


Når de 30 minutter er gået tager du torsken op af vandbadet og klipper posen op. Anret forsigtigt på en tallerken, eventuelt oven på en ærtepuré eller en sweet potato mos og med lidt friske urter som pynt. Se opskriver på begge dele nedenfor.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Sweet Potato Mos



Ærtepuré


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting