OBS: Temperaturen vi bruger hér vil tilberede kødet fint rosa. Hvis du ønsker den mere gennemstegt så sæt i stedet temperaturen til 60-66 grader.
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 58 grader.
Afpuds mørbraden for sener og fedt.
TIP: Hvis du køber din svinemørbrad ved slagteren kan du ofte få dem til at afpudse den for dig!
Krydder kødet godt på begge sider med salt og peber. Vakuumér den derefter sammen med smør, rosmarin kvistene, finthakket skalotteløg og hvidløg.
TIP: Prøv dig frem med andre variationer af krydderier og grøntsager der vedlægges for at give smag. Vi har haft stor succes med honning og ingefær!
Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 3 timer.
Færdiggørelse
Når de 3 timer er gået tager du svinemørbraden op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du kødet på og giver det 1-2 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde steaken og giv den stegeskorpe på siderne også!
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Stege lavet sous vide har ikke brug for at hvile, så skær den ud og servér med det samme, eventuelt sammen med en god kartoffel, lidt salat og en sauce. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.