OBS: Denne opskrift kan bruges til alle steaks af høj kvalitet (ikke minutsteaks). Temperaturen vi bruger hér vil tilberede kødet næsten-rare. Hvis du ønsker det mindre eller mere tilberedt så indstil temperaturen såledfes: rare (54 grader), rosa (57 grader), medium (60 grader). Lad nu for guds skyld være med at gå længere op - det er spild af en god steak!
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
Krydder steaken godt på begge sider med salt og peber og vakuumér den sammen med smør, rosmarin kvisten og et fintskåret hvidløg.
Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 2 timer.
Færdiggørelse
Når de 2 timer er gået tager du steaken op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du steaken på og giver den 1-2 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde steaken og giv den stegeskorpe på siderne også!
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Steaks lavet sous vide har ikke brug for at hvile, så servér med det samme, eventuelt sammen med en god kartoffel, lidt salat og en sauce. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.