SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Kontakt

rødvinssauce



Hvis menuen står på kød så er det godt at have en god rødvinssauce i arsenalet. Denne opskrift giver en fantastisk velsmagende sauce og den er hurtig og nemt at lave.



Opskrift (4 personer)



Du skal bruge



1 mellemstort løg

25 gram smør

5 dl. kraftig rødvin

3 dl. opblandet oksefond*

2 spsk. hvedemel

2,5 dl. fløde

1 tsk. tørret timian

Salt

Peber

Eventuelt madkulør


* Brug væske fra din sous vide pose i stedet og spæd op med fond hvis der ikke er nok!



Tider & temperaturer



Tilberedelse: 30 minutter



Fremgangsmåde



OBS: For det bedste resultat bør saucen laves i samme pande som man har brunet sit kød på!


Hak løget fint.


Smelt smør på en pande over middel varme og tilsæt løg. Lad det sautere i et par minutter indtil løgene bliver glasagtige og let gennemsigtige.


Tilsæt fond (eller væske fra sous vide posen!) samt rødvin.


Kog saucen stille og roligt ind over 15-20 minutter.


Rør mel og fløde sammen i en lille skål og hæld det i saucen. Tilsæt derefter timian og et godt skud salt og peber.


Lad saucen simre ved svag varme i yderligere 5-10 minutter. Tilføj lidt madkulør for at give saucen en mørk og indbydende farve.


Smag til med salt og peber og servér med det samme.

Velbekomme.



Går godt sammen med...



Flanksteak marineret i Kahlua



Spidsbryst



Oksemørbrad



Ribeye Steak



Oksefilet


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting