SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Kontakt

pommes frites



En god pommes frites er noget af det mest fantastiske man kan servere til et godt stykke kød. Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde end at købe de frosne varianter fra supermarkedet, men resultatet er også lysår bedre.



Opskrift (4 personer)



Du skal bruge



6 store bagekartofler

1 dl. eddike

Rapsolie

Vand

Salt



Tider & temperaturer



Tilberedelse: 2 timer



Fremgangsmåde



Skræl kartoflerne og skær dem ud i store, lækre pommes frites.


Skyl fritterne under rindende vand i et minuts tid for at fjerne det værste stivelse.


Smid fritterne i en stor gryde og dæk dem med vand og tilføj halvdelen af eddiken. Kog dem i cirka 10 minutter. De skal stadig være ret faste, og må ikke koges møre!


Hæld vandet fra og lad dem hvile i 1-2 timer.


Forvarm din ovn til 200 grader.


Hæld fritterne i en skål eller frysepose, tilføj 1 dl. olie og rod det hele godt rundt så alle fritterne bliver dækket af et godt lag olie.


Læg fritterne på bagepapir på en bradepande. Fordel dem godt ud på pladen, de må helst ikke overdække hinanden. Smid dem derefter i ovnen i 75 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.


Dine fritter er færdige når de har en lækker, gyldenbrun farve. Hvis du er til meget sprøde fritter giver du dem selvfølgelig bare et par minutter mere.


Tag fritterne ud og giv dem et godt skud salg. Servér med det samme.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Burger



Pulled Pork



Bearnaise Sauce



Ribeye Steak



Oksefilet


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting