SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

OKSETYNDSTEG



Oksetyndsteg er fint og enormt smagfuldt kød, der hurtigt bliver tørt hvis det håndteres forkert - derfor er det en perfekt udskæring til sous vide. Det er en relativt billlig udskæring sammenlignet med Oksefilet og Oksemørbrad, men tilberedt sous vide bliver det blødt som smør.



Opskrift (8 personer)



Du skal bruge



1 Oksetyndsteg á 2.000-2.200 gram

Hvidløgspulver

Cayennepeber

Salt

Hele sorte peberkorn

Smør til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 30 minutter

Temperatur: 56 grader

Tid i sous vide: 8 timer



Fremgangsmåde



OBS: Man kan med fordel forberede oksetyndsteget dagen i forvejen og lade den ligge natten over vakuuméret sammen med rubben - det bliver den kun bedre af.


Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 56 grader.​

Rens oksetyndstegen for det værste fedt på undersiden, og rids fedtsiden i tern (pas på at du ikke skærer helt ned i kødet!).


Klargør rubben: Bland hvidløgspulver, cayennepeber, salt og hele sorte peberkorn i en morter og "mos" indtil det hele er blandet godt sammen og peberkornene er blevet knust groft. Personligt foretrækker vi et mix med overvægt at hvidløgspulver, men blandingsforholdet er helt op til dig. Prøv dig frem og eksperimentér også med andre krydderier!


Fordel rubben på stegen med hænderne. Sørg for at fordele det over det hele, ikke kun på fedtsiden på toppen!


Vakuumér og placér posen i vandbadet og indstil timeren til 8 timer.​


Færdiggørelse


Når de 8 timer er gået tager du oksetyndstegen op af vandbadet og ud af posen. Dup det helt tør med køkkenrulle eller et viskestykke (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).


TIP: Gem væsken fra posen. Det kan bruges til en lækker sauce. Se opskrifter nedest på siden.​


Varm en god klat smør på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når smørret er smeltet kommer du stegen på med fedtsiden vendt op og giver den 1-2 minutter så den får stegeskorpe på undersiden. Brug en tang til at holde stegen så du kan brune den på siderne også.


Vend nu stegen så fedtsiden vender ned imod panden og steg indtil oksetyndstegen har fået en god stegeskorpe og en dejligt sprød sværd. Det burde ikket tage mere end et par minutter.


TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden - det går ud over stegeskorpen! Så længe du sørger for at der er nok fedtstof på panden så brænder det ikke på. Bare rolig.


Kødet har ikke behov for at hvile, så du kan servere med det samme.


Skær gode, tykke skiver og servér sammen med en god sauce, en kartoffel og hvad du ellers lige har lyst til. Find lidt inspiration i bunden af siden.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Pebersauce



Bearnaise Sauce



Pommes Frites



Sweet Potato Mos



Kantareller i Flødesauce


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting