OBS: Temperaturen vi bruger hér vil tilberede kødet næsten-rare. Hvis du ønsker det mindre eller mere tilberedt så indstil temperaturen såledfes: rare (54 grader), rosa (57 grader), medium (60 grader). Lad nu for guds skyld være med at gå længere op - det er spild af en god oksemørbrad!
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
Afpuds oksemørbraden for fedt og sener.
TIP: Hvis du køber dit kød hos slagteren kan du ofte få dem til at afpudse det for dig!
Krydder kødet godt med salt og peber på begge sider og vakuumér det sammen med smør (fordel det rundt omkring kødet) og rosmarin kvistene.
Placér posen i vandbadet og sæt timeren til 3 timer.
Færdiggørelse
Når de 3 timer er gået tager du oksemørbraden op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
TIP: Gem væsken fra posen og lav en fantastisk sauce på den! Se opskrifter nederst på siden.
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du oksemørbraden på og giver den 2-3 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde mørbraden og giv den stegeskorpe på siderne også!
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Stege lavet sous vide har ikke brug for at hvile, så skær den ud og servér med det samme. Se forslag til tilbehør i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.