Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 76 grader.
Skær gulerødder, løg og kartofler ud i mundrette bider. Hak hvidløget fint.
Krydder kødet godt med salt og peber på begge sider og vakkumér det sammen med grøntsagerne, 1 spsk. tørret rosmarin, 2 tsks. worchestershire sauce og en lille håndfuld isterninger.
TIP: Brug altid isterninger når der skal tilføjes vand til en vakuumering. Det er meget nemmere at arbejde med!
Placér posen i vandbadet og sæt timeren til 24 timer. Hold løbende øje med vandstanden og tilføj yderligere væske hvis det bliver nødvendigt. Du kan med fordel overdække vandbadet for at minimere fordampningen.
Færdiggørelse
Når de 24 timer er gået tager du posen op af vandbadet og gør følgende:
Væksen: Sies i en skål og sættes til side til senere.
Grøntsagerne: Smides i en skål og sættes til side til senere.
Kødet: Duppes tørt med køkkenrulle i en dyb tallerken.
Opvarm smør eller olie på en pande over medim/høj varme. Sørg for at panden er godt varm inden du går videre!
Smid kødet på panden og brun godt på alle sider (cirka 5 minutter). Overfør derefter til en dyb tallerken og dæk så det holder sig varmt.
Hæld hedvin i panden du lige har brugt til at stege kødet og lad det boble i et minuts tid. Brug en træske til at løsne det kød der har sat sig fast i bunden - det givet smag!
Hæld nu væsken fra sous vide posen på panden og kog det ind til det halve (cirka 7-8 minutter). Saucen skal have en god, tyk konsistens. Spæd den eventuelt op med lidt maizena eller mel hvis du ikke føler den bliver tyk nok.
Når saucen er færdig hælder du kød og grøntsager i og givet det et hurtigt opkog. Smag til med salt og peber.
Drys med friskhakket persille og servér med et stykke groft brød eller en klat kartoffelmos.
Velbekomme.