OBS: Temperaturen vi bruger hér vil tilberede kødet næsten-rare. Hvis du ønsker det mindre eller mere tilberedt så indstil temperaturen såledfes: rare (53 grader), rosa (57 grader), medium (60 grader). Lad nu for guds skyld være med at gå længere op - det er spild af en god oksefilet!
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
Afpuds oksefileten for sener og noget af fedtet fra bunden (men ikke det hele - det giver oceaner af smag!). Kryds-snit fedtet på toppen så du får en sprød sværd til slut. Du må ikke skære helt ned til kødet!
TIP: Hvis du køber dit kød hos slagteren kan du ofte få dem til at klargøre fileten for dig!
Krydder kødet godt med salt og peber på begge sider og vakkumér det sammen med smør (fordel det rundt omkring kødet), hvidløg (skær i tynde skiver og fordel det rundt omkring kødet) og 1 spsk. tørret paprika.
Placér posen i vandbadet og sæt timeren til 10 timer.
Færdiggørelse
Når de 10 timer er gået tager du oksefileten op af vandbadet og ud af posen. Dup det helt tørt med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
TIP: Gem væsken fra posen og lav en fantastisk sauce på den!
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du oksefileten på og giver den 2-3 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde kødet og giv det stegeskorpe på siderne også!
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Stege lavet sous vide har ikke brug for at hvile, så skær kødet ud og servér med det samme. Se forslag til tilbehør i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.