OBS: Man kan med fordel forberede okseculotten dagen i forvejen og lade den ligge natten over vakuuméret sammen med marinaden - det bliver den kun bedre af.
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 56 grader.
Rens okseculotten for det værste fedt på undersiden, og rids fedtsiden i tern (pas på at du ikke skærer helt ned i kødet!).
Smør culotten ind i akaciehonning, krydder godt med salt, peber og hvidløgspulver og kom i en sous vide pose sammen med timian og lauerbærbladene.
Vakuumér og placér posen i vandbadet og indstil timeren til 8 timer.
Færdiggørelse
Når de 8 timer er gået tager du culotten op af vandbadet og ud af posen. Dup det helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
TIP: Gem væsken fra posen. Det kan bruges til en lækker sauce. Se opskrifter nedest på siden.
Varm en god klat smør på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når smørret er smeltet kommer du culotten på med fedtsiden vendt op og giver den 1-2 minutter så den får stegeskorpe på undersiden. Brug en tang til at holde stegen så du kan brune den på siderne også.
Vend nu culotten så fedtsiden vender ned imod panden og steg indtil okseculotten har fået en god stegeskorpe og en dejligt sprød sværd. Det burde ikket tage mere end et par minutter.
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden - det går ud over stegeskorpen! Så længe du sørger for at der er nok fedtstof på panden så brænder det ikke på. Bare rolig.
Kødet har ikke behov for at hvile, så du kan servere med det samme.
Skær gode, tykke skiver og servér sammen med en god sauce, en kartoffel og hvad du ellers lige har lyst til. Find lidt inspiration i bunden af siden.
Velbekomme.