Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
Afpuds mørbraden for sener og fedt.
TIP: Hvis du køber din lammemørbrad ved slagteren kan du ofte få dem til at afpudse den for dig!
Krydder kødet godt på begge sider med salt og peber. Vakuumér den derefter sammen med en god klat smør.
Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 2 timer.
Færdiggørelse
Når de 2 timer er gået tager du lammemørbraden op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du kødet på og giver det 1-2 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde steaken og giv den stegeskorpe på siderne også!
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Stege lavet sous vide har ikke brug for at hvile, så skær den ud og servér med det samme, eventuelt sammen med kantareller i flødesauce, en god kartoffel og en lækker salat. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.