SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

lammemørbrad



Lam smager altid godt, og vi får det ofte til påske, men der er ingen grund til at begrænse sig til kun den ene gang om året. Smid en lammemørbrad i sous viden og så får du et stykke kød der smelter på tungen.



Opskrift (2 personer)



Du skal bruge



1 lammemørbrad á 300 gram

En god klat smør

Salt

Peber

Smør eller olie til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 20 minutter

Temperatur: 55 grader

Tid i sous vide: 2 timer



Fremgangsmåde




Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
​

Afpuds mørbraden for sener og fedt.

TIP: Hvis du køber din lammemørbrad ved slagteren kan du ofte få dem til at afpudse den for dig!


Krydder kødet godt på begge sider med salt og peber. Vakuumér den derefter sammen med en god klat smør.


Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 2 timer.

​

Færdiggørelse


Når de 2 timer er gået tager du lammemørbraden op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).


Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du kødet på og giver det 1-2 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde steaken og giv den stegeskorpe på siderne også!


TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!


Stege lavet sous vide har ikke brug for at hvile, så skær den ud og servér med det samme, eventuelt sammen med kantareller i flødesauce, en god kartoffel og en lækker salat. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Smørstegte Pastinakker



Kantareller i Flødesauce



Pebersauce



Hasselback Kartofler



Myntesauce


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting