Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
Krydder lammekoteletterne godt med salt og peber og kom dem i en sous vide pose. Skær hvidløg i tynde skiver og fordel ligeligt på kødet, og gør derefter det samme med den friske timian og rosmarin.
Vakuumér og placér posen i vandbadet og indstil timeren til 3 timer.
Færdiggørelse
Når de 3 timer er gået tager du koteletterne op af vandbadet og ud af posen. Dup dem helt tørre med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
TIP: Gem væsken fra posen. Det kan bruges til en lækker peber sauce! Se opskrift nederst på siden.
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du en lammekotelet på og giver den 1-2 minutter på hver side, eller indtil den har fået en god, gylden stegeskorpe. For det bedste resultat så brug en tang til at holde koteletten og giv den stegeskorpe på siderne også!
TIP: Steg koteletterne én eller to ad gangen for det bedste resultat. Hvis du tilføjer for meget til din pande så sænkes varmen, og det går ud over stegeskorpen! Lad desuden være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Servér med det samme, eventuelt sammen med en god kartoffel, lidt salat og en sauce. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.