OBS: I denne opskrift tilberedes skindet separat. Man kan sagtens lade skindet være på laksen imens det er i sous viden, så skal man bare stege fileterne på en pande til sidst -med skindsiden nedad - til skindet er gyldenbrunt og sprødt.
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 50 grader.
Fjern skindet fra laksen. Det tilbereder vi separat for at give det ekstra sprødhed.
Smør lidt honningsennep på begge laksefilette og kom dem forsigtigt i en sous vide pose. Tilføj dild, saften fra en kvart citron, salt og peber og vakuumér.
Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 30 minutter.
Færdiggørelse af skindet
Imens laksen hygger sig i vandbadet klargører vi skindet.
Forvarm din ovn til 100 grader.
Læg skindet på bagepapir på en bradepande med kødsiden opad, og skrab derefter forsigtet kød og fedt af.
Kom nu bradepanden i ovnen og lad skindet tørre i 8-10 minutter.
Find en god, dyb pande og hæld olie i til det står cirka 1-1½ cm. op fra bunden. Varm panden op og frituresteg lakseskindene til de er sprøde (det tager kun et par sekunder så lav dem én ad gangen).
TIP: Test om olien er varm nok med et lille stykke brød på en gaffel. Hvis det syder og bobler omkring brødet når du stikker den i så er olien klar til brug!
Kom de stegte stykker skind på fedtsugende papir når de er færdige.
Færdiggørelse
Når de 30 minutter er gået tager du laksefileterne op af vandbadet, klipper posen op og tager forsigtigt fisken ud.
Servér med det samme med det sprøde skind på toppen som pynt. Servér eventuelt med lidt flødestuvet spinat, sweet potato mos eller ris og noget groft brød.
Velbekomme.