SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

kyllingesalat



Med sous vide er du garanteret at din kyllingesalat bliver lækker, mør og saftig. Kyllingen bliver tilberedt ved lavere temperatur end normalt, og med krydderierne i tæt kontakt med kødet i flere timer, og det kan smages!



Opskrift (4 personer)



Du skal bruge



3 kyllingebryster med skind (gå til slagteren!)

Et lille rødløg

2 stile bladselleri

1 lille fed hvidløg

2 økologiske citroner

4 stilke frisk estragon

1 teskefuld hakket frisk estragon

½ dl. god mayonnaise

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. frisk persille

1 spsk. frisk purløg

Salt

Peber



Tider & temperaturer



Forberedelse: 20 minutter

Temperatur: 65 grader

Tid i sous vide: 2-4 timer



Fremgangsmåde



Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 65 grader.
​

Krydder kyllingebrysterne godt med salt og peber og kom dem i en sous vide pose. Skær den ene citron ud i fine, tynde skiver og fordel på dem alle lårene, kom de 4 stilke frisk estragon i og vakuumér.


Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 2-4 timer alt efter hvor meget tid du har til rådighed.


Færdiggørelse af marinade


Imens kyllingen hygger sig i sous viden laver du marinaden.


Kom 2 spsk. citronsaft og 1 tsk. citronskal i en stor skål. Tilføj mayonnaise, dijonsennep, finthakket estragon, persille, purløg, finthakket rødløg, finthakket bladselleri og finthakket hvidløg. Rør godt rundt og stil derefter på køl.

​

Færdiggørelse


Når de 2-4 timer er gået tager du posen op af vandbadet. Den skal ikke åbnes endnu!


Smid posen i en skål med iskoldt vand (brug masser af isterninger hvis du har det, ellers lad skålen stå under rindende vand). Den skal køles helt ned, så lad det stå i mindst 10-15 minutter.


Når kyllingebrysterne er kølet ned tager du dem ud af posen, og fjerner skind, estragon stilke og citronskiver.


Skær nu kødet ud i små, mundrette stykker og vend kødet i marinaden.


Smag til med salt og peber, og tilføj mere mayonnaise, dijonsennep og citronsaft hvis du føler det mangler.


Servér med lidt grøn salat eller som fyld i en sandwich.

​
Velbekomme.



Går godt sammen med...



Verdens Nemmeste Brød



Syltede Rødløg



Agurkesalat


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting