OBS: Opskriften er beregnet til kyllingelår med rygben (det der kaldes overlår), ikke de helt små "normale" lår (som kaldes underlår)!
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 74 grader.
Krydder kyllingelårene godt med salt og peber, gnid ½ fed finthakket hvidløg ind i hvert lår (på kødsiden), kom lårene i sous vide poser (2 lår i hver pose), tilføj 2 friske stilke timian til hver og vakuumér.
Placér poserne i vandbadet og indstil timeren til 4 timer.
Færdiggørelse
Når de 4 timer er gået tager du poserne op af vandbadet. De skal ikke åbnes endnu!
Smid poserne i en skål med iskoldt vand (brug masser af isterninger hvis du har det, ellers lad skålen stå under rindende vand). De skal køles helt ned.
TIP: Når kyllingelårene er helt afkølede kan du gå videre til næste skridt, eller du kan smide dem i kølekabet (stadig i uåbnede poser) hvor de kan holde sig i op til 4 dage.
Tag kyllingelårene ud af poserne og dup dem tørre med køkkenrulle.
TIP: Gem væsken (som nu har fået en marmelade-agtig konsistens) til en god sauce. Se opskrift længere nede.
Giv nu lårene et god tryk med skindsiden ned imod bordet, så skindet bliver fladet ud. Det sikrer at skindet får så meget kontakt med den varme pande som muligt.
Varm smør eller olie på en pande over medium varme.
Kom kyllingelårene på panden med skindsiden nedad. Pres ned på lårene med en spatel for at sikrer bedst mulig kontakt imellem skind og pande og steg dem i 7-8 minutter til skindet er sprødt. Vend derefter og giv lårene 2 minutter på kødsiden.
Når lårene er stegt færdige er de klar til servering.
TIP: Lav en fantastisk og simpel sauce på panden du lige har stegt dine lår på. Kom 1 hakket skalotteløg på panden og sautér det i 1 minut. Kom 1 glas hvidvin på panden og kog det ind til cirka det halve (det tager 2-3 minutter). Rør væsken fra sous vide poserne i sammen med en spiseskefuld sennep og en klat smør. Rør det hele sammen og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Velbekomme.