SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

kyllingebryst



Kyllingebryst er en fast bestanddel af det danske spisebord, men ofte bliver det serveret alt for gennemstegt, tørt og kedeligt. Med sous vide er du sikker på at få et mørt og saftigt stykke kylling hver gang. Det tager lidt længere tid at lave, men det er ventetiden værd!



Opskrift (2 personer)



Du skal bruge



2 kyllingebryster helst uden tilsat vand (gå til slagteren!)

2 stilke frisk rosmarin

2 fed hvidløg

Akaciehonning

En god klat smør

Salt

Peber

Smør eller olie til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 20 minutter

Temperatur: 62 grader

Tid i sous vide: 2 timer



Fremgangsmåde



Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 62 grader.
​

Rens det værste fedt og sener af kyllingebrysterne.


TIP: Hvis du køber dem ved slagteren vil de ofte gør det for dig!


Smør brysterne ind i en lille smule akaciehonning, kom dem i en sous vide pose med finthakket hvidløg, rosmarin, salt og peber og vakuumér.


Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 2 timer.

​

Færdiggørelse


Når de 2 timer er gået tager du kyllingebrysterne op af vandbadet og ud af posen.


Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm bruner du brysterne hurtigt på hver side.


TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!


Servér sammen med en grøn salat og groft brød, en god kartoffel og lidt sauce eller noget andet tilsvarende. Se forslag til tilbehør i bunden af siden.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Sweet Potato Mos



Smørstegte Rosenkål



Pebersauce



Hasselback Kartofler



Agurkesalat


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting