Skræl kartoflerne og skær dem i nogenlunde lige store stykker.
Hak persillen fint og sæt til side. Det skal først bruges til sidst.
Kog kartoflerne i saltet vand i en gryde med låg, indtil de er helt møre. Det tager normalt 20-30 minutter. Prik i dem med en kødnål eller en gaffel for at se om de er færdige.
Hæld vandet fra kartoflerne men lad dem blive i den varme gryde bagefter. Tilsæt nu et par klatter smør og fløden og mos det hele sammen. Du kan sagtens bruge en maskine hvis du har lyst, men personligt foretrækker vi at gøre det i hånden da det giver mosen en mere "rustik" og karakteristisk tekstur.
Når mosen er rørt godt sammen tilsætter du æggeblommerne og rører godt rundt med en grydeske.
Smag til med rigeligt salt. Det er en klassisk fejl når man laver kartoffelmos at bruge alt for lidt salt, så sørg nu for at være gavmild med saltkværnen. Så længe du sørger for hele tiden at smage på mosen så kan det ikke gå galt.
Hvis mosen føles lidt for tyk så tilsæt lidt mere fløde (eller mælk hvis du er løbet tør).
Når du er tilfreds med smag og konsistens så er du klar til at servere. Du kan enten røre persillen i mosen, bruge det som pynt på toppen eller servere ved siden af i en lille skål. Vælg den løsning der passer bedst æstetisk til den ret du serverer.
Velbekomme.