SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

kalkunbryst



Kalkunbryst får man ikke så ofte som eksempelvis kylling, og det er en skam! Tilberedt ordentligt smager det helt fantastisk, og med sous vide er du sikker på at det bliver mørt og saftigt hver gang. Det tager lidt længere tid at lave, men det er ventetiden værd!



Opskrift (4 personer)



Du skal bruge



1 kalkunbryst á 800 gram (gå til slagteren!)

2 stilke frisk rosmarin

2 fed hvidløg

Akaciehonning

En god klat smør

Salt

Peber

Smør eller olie til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 20 minutter

Temperatur: 61 grader

Tid i sous vide: 3 timer



Fremgangsmåde



Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 61 grader.
​

Rens det værste fedt og sener af kalkunbrysterne.


TIP: Hvis du køber dem ved slagteren vil de ofte gør det for dig!


Smør brystet ind i en lille smule akaciehonning, kom dem i en sous vide pose med finthakket hvidløg, rosmarin, salt og peber og vakuumér.


Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 3 timer.

​

Færdiggørelse


Når de 3 timer er gået tager du kalkunbrystet op af vandbadet og ud af posen.


Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm bruner du kalkunbrystet hurtigt på hver side.


TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!


Servér skåret ud i skiver sammen med en grøn salat og groft brød, en god kartoffel og lidt sauce eller noget andet tilsvarende. Se forslag til tilbehør i bunden af siden.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Sweet Potato Mos



Smørstegte Rosenkål



Pebersauce



Hasselback Kartofler



Agurkesalat


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting