Forvarm din ovn til 180 grader.
Smelt smør i en lille gryde over svag farme. Tilsæt finthakket rosmarin, timian og hvidløg. Skru ned på laveste varme og lad smørblandingen stå og simre.
Skrub kartoflerne godt under rindende vand. Du bestemmer selv om du vil lade skrællen blive på eller ej.
Skær et meget lille stykke af på undersiderne af kartoflerne så de kan stå i et fad uden at vælte.
Læg fine snit ned igennem kartoflerne, cirka tre-fjerdele igennem. Jo flere snit du laver jo sprødere bliver kartoflerne i sidste ende, så find falkeøjet frem! En millimeter er et godt bud på hvor tæt snittene skal være.
TIP: Læg kartoflerne imellem håndtagene på 2 grydeskeer eller spækbrædder af træ når du skal snitte. Det sikrer at du ikke kommer til at skære hele vejen igennem kartoflerne.
Anret kartoflerne i et smurt ovnfast fad og pensl dem med smørblandingen. Smid dem derefter i ovnen.
Kartoflerne skal bage i cirka en time og skal pensles 3-4 gange undervejs for det bedste resultat. Giv dem lidt længere tid hvis de ikke ser gyldne og sprøde ud.
Velbekomme.