SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

hasselback kartofler



Hasselback kartofler er en fantastisk måde at servere en kartoffel på, og man kan variere smagen i det uendelige med forskellige krydderier og olier.



Opskrift (4 personer)



Du skal bruge



1 kilo kartofler

50 gram smør

2 spsk. frisk rosmarin

2 spsk. frisk timian

2 fed hvidløg

Salt

Peber



Tider & temperaturer



Tilberedelse: 60 minutter

Ovn: 180 grader



Fremgangsmåde



Forvarm din ovn til 180 grader.


Smelt smør i en lille gryde over svag farme. Tilsæt finthakket rosmarin, timian og hvidløg. Skru ned på laveste varme og lad smørblandingen stå og simre.


Skrub kartoflerne godt under rindende vand. Du bestemmer selv om du vil lade skrællen blive på eller ej.


Skær et meget lille stykke af på undersiderne af kartoflerne så de kan stå i et fad uden at vælte.


Læg fine snit ned igennem kartoflerne, cirka tre-fjerdele igennem. Jo flere snit du laver jo sprødere bliver kartoflerne i sidste ende, så find falkeøjet frem! En millimeter er et godt bud på hvor tæt snittene skal være.

TIP: Læg kartoflerne imellem håndtagene på 2 grydeskeer eller spækbrædder af træ når du skal snitte. Det sikrer at du ikke kommer til at skære hele vejen igennem kartoflerne.


Anret kartoflerne i et smurt ovnfast fad og pensl dem med smørblandingen. Smid dem derefter i ovnen.


Kartoflerne skal bage i cirka en time og skal pensles 3-4 gange undervejs for det bedste resultat. Giv dem lidt længere tid hvis de ikke ser gyldne og sprøde ud.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Ribeye Steak



Spidsbryst



Oksemørbrad



Oksefilet



Flanksteak marineret i Kahlua


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting