OBS: Opskriften tilskriver at man skal give kødet 12 timer, men man kan sagtens nøjedes med 4-6 timer hvis man har travlt. Kødet bliver naturligvis ikke ligeså mørt, men det smager stadig fremragende!
Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 55 grader.
Krydder din flanksteak godt med salt og peber på begge sider og vakkumér den sammen med Kahluaen.
TIP: Du kan sagtens erstatte Kahluaen med en anden marinade. Prøv eventuelt vores favoritter med honning og hvidløg eller rødvin og timian.
Placér posen i vandbadet og sæt timeren til 12 timer. Hold løbende øje med vandstanden og tilføj yderligere væske hvis det bliver nødvendigt. Du kan med fordel overdække vandbadet for at minimere fordampningen.
Færdiggørelse
Når de 12 timer er gået tager du flanksteaken op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du flanksteaken på og giver den 1½-2 minutter på hver side.
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Når flanksteaken har fået stegeskorpe overfører du den til dit skærebræt. Fordi du har tilberedt den sous vide er der intet behov for at lade den hvile, så du kan skære den ud med det samme. Husk at flanksteaks skal skæres på tværs af kødtrådene. Sørg desuden for at skære tynde skriver i en skrå vinkel (ligesom når man filletterer en laks) - det giver den bedste tekstur og smag!
Serveres sammen med en god kartoffel, lidt salat og en sauce. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.