SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Kontakt

Flanksteak



Flanksteak egner sig helt fantastisk til sous vide. Det er en meget billig udskæring, men efter et par timer i vandbaddet bliver det fløjsblødt, og med en lækker kartoffel på siden og en klat god bearnaise på toppen så er det en tallerken der får fuglene til at synge!



Opskrift (2 personer)



Du skal bruge



1 flanksteak (uden marinade)

Hvidløgspulver

Salt

Peber

Smør eller olie til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 15 minutter

Temperatur: 56 grader

Tid i sous vide: 6 timer



Fremgangsmåde



Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 56 grader.

Krydder din flanksteak godt med salt, peber og hvidløgspulver på begge sider og vakkumér.


TIP: Vær påpasselig med mængden er hvidløgspulver du bruger. Smagen tager meget til i styrke efter et par timer i vandbaddet!

Placér posen i vandbadet og sæt timeren til 6 timer.


Færdiggørelse


Når de 6 timer er gået tager du flanksteaken op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle eller et viskestykke (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).


Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du flanksteaken på og giver den cirka 1 minut på hver side.


TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!


Når flanksteaken har fået stegeskorpe overfører du den til dit skærebræt. Fordi du har tilberedt den sous vide er der intet behov for at lade den hvile, så du kan skære den ud med det samme. Husk at flanksteaks skal skæres på tværs af kødtrådene, og skal skæres i fine, tynde skriver i en skrå vinkel - det giver den bedste tekstur og smag!


Serveres sammen med en god kartoffel, lidt salat og en sauce. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.

Velbekomme.



Går godt sammen med...



Bearnaise Sauce



Pommes Frites



Sweet Potato Mos



Hasselback Kartofler



Bønnesalat med Feta og Rødløg


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting