Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 56 grader.
Krydder din flanksteak godt med salt, peber og hvidløgspulver på begge sider og vakkumér.
TIP: Vær påpasselig med mængden er hvidløgspulver du bruger. Smagen tager meget til i styrke efter et par timer i vandbaddet!
Placér posen i vandbadet og sæt timeren til 6 timer.
Færdiggørelse
Når de 6 timer er gået tager du flanksteaken op af vandbadet og ud af posen. Dup den helt tør med køkkenrulle eller et viskestykke (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).
Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm smider du flanksteaken på og giver den cirka 1 minut på hver side.
TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!
Når flanksteaken har fået stegeskorpe overfører du den til dit skærebræt. Fordi du har tilberedt den sous vide er der intet behov for at lade den hvile, så du kan skære den ud med det samme. Husk at flanksteaks skal skæres på tværs af kødtrådene, og skal skæres i fine, tynde skriver i en skrå vinkel - det giver den bedste tekstur og smag!
Serveres sammen med en god kartoffel, lidt salat og en sauce. Se forslag i bunden af siden eller lav dine egne favoritter.
Velbekomme.