Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 74 grader.
Afpuds nakkestegen for sener og fedtsamlinger.
TIP: Hvis du køber din nakkesteg ved slagteren kan de ofte gøre det for dig!
Hak løg og hvidløg fint og kom det i en skål sammen med kanelstangen (bræk den i 4 stykker) og lauerbærbladene.
Skyl appelsinen godt og skær den ud i 4 stykker. Klem saften fra hvert stykke ud i skålen og kom derefter de udtømte stykker med i skålen og rør det hele godt rundt.
Kom nakkestegen og marinaden i en sous vide pose. Sørg for at marinaden er fordelt på hele stegen og vakuumér.
Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 24 timer.
Færdiggørelse
Når de 24 timer er gået tager du nakkestegen op af vandbadet. Tag stegen ud af posen, dup det tørt og fjern krydderier og andet der klæber til kødet.
TIP: Væsken kan smides ud eller fryses ned og bruges til en lækker sauce på et senere tidspunkt.
Placér stegen på en bageplade med bagepapir og lad den køle af i 20-30 minutter.
Når stegen er kold nok til at kunne håndteres begynder du at pille den fra hinanden, enten med hænderne eller med 2 gafler (ligesom du ville gøre med pulled pork).
TIP: På nuværende tidspunkt kan du komme kødet i en lufttæt beholder og opbevare det i op til 5 dage før det skal bruges.
Tænd din ovn, sæt den på grill og forvarm den til 220 grader.
Spred kødet ud på i et fladt lag på hele bagepladen og kom den i ovnen 3-4 centimer fra grillen.
Steg nu kødet indtil det er gyldent og sprødt. Vend det 2-3 gange undervejs. Hvor lang tid dette skridt tager afhænger af din ovn, men det går stærkt, så hold løbende øje så kødet ikke brænder på!
Carnitas egner sig bedst som fyld i tacos eller tortillaer, men kan også bruges som fyld i en burger eller sandwich som man gør det med pulled pork.
Servér sammen med friske lime skiver, en god salsa, frisk koriander og en iskold Corona.
Velbekomme.