SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Nyheder
  • Kontakt

Brun Sauce



Brun sauce - eller brun sovs som det hedder på godt gammelt dansk - er en klassiker der aldrig går af mode. Denne opskrift er den helt klassiske udgave som din mor eller mormor lavede den.



Opskrift (4 personer)



Du skal bruge



5 dl. oksefond*

2,5 spsk. hvedemel

2,5 spsk. smør

1 spsk. ribsgelé

Salt

Peber

Sukker

Madkulør


* Brug væske fra din sous vide pose i stedet og spæd op med fond hvis der ikke er nok!



Tider & temperaturer



Tilberedelse: 30 minutter



Fremgangsmåde



Smelt smør på en pande over middel varme og rør melet i lidt efter lidt.


Når alt smørret er opsuget i melet hældes sous vide væsken og/eller oksefonden i under omrøring.


Når al væksen er hældt ved tilsættes ribsgelé, og så koges saucen igennem i 5-10 minutter indtil du er tilfreds med konsistensen. Blev ved med at røre i saucen med jævne mellemrum!


Tilsæt lidt madkulør og rør rundt så saucen får den karakteriske brune farve.


Smag til med salt og peber. Tilføj lidt mere ribsgelé eller et par knivspidse sukker hvis saucen mangler sødme.

Velbekomme.



Går godt sammen med...



Flæskesteg



Svinemørbrad



Herregårdskoteletter



Spidsbryst



Oksefilet


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting