SOUSVILDERE


Slow and steady wins the race


  • Hvad er sous vide?
  • Tider & temperaturer
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Grøntsager
    • Æg
  • Opskrifter
    • Okse- & Kalvekød
    • Svinekød
    • Lammekød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Tilbehør
  • Kontakt

andebryst



And er som skabt til sous vide. Kødet indeholder oceaner af smag, men det er nemt at overstege det, og så bliver det lynhurtigt sejt og kedeligt. Med sous vide får et perfekt andebryst der er smukt rosa hele vejen igennem.



Opskrift (2 personer)



Du skal bruge



2 små andebryster af god kvalitet

Skrællen fra 1 økologisk appelsin

4 hele nelliker

2 stjerneanis

6 kviste frisk timian

En god klat smør

Salt

Peber

Smør eller olie til stegning



Tider & temperaturer



Forberedelse: 20 minutter

Temperatur: 56 grader

Tid i sous vide: 4 timer



Fremgangsmåde



Klargør dit vandbad og indstil din sous vide til 56 grader.
​

Riv appelsinen på et rivejern så du får en lille håndfuld frisk appelsinskræl.


Rids andebrysterne på skindsiden og gnid dem godt ind i salt og appelsinskræl.


Kom brysterne i en sous vide pose of tilføj nelliker, stjerneanis, timian og en god klat smør og vakuumér.


Placér posen i vandbadet og indstil timeren til 4 timer.

​

Færdiggørelse


Når de 4 timer er gået tager du andebrysterne op af vandbadet og ud af posen. Dup dem helt tørre med køkkenrulle (dette er et meget vigtigt for at opnå en god stegeskorpe!).


TIP: Gem væsken og lav en lækker sauce eller glace på den!


Varm smør eller olie på en pande ved så høj temperatur som overhovedet muligt. Når panden er brandvarm steger du andebrysterne med skindsiden nedaf i et par minutter. Skindet skal blive brunt og sprødt.


TIP: Lad være med at flytte for meget rundt på kødet når det først er på panden. Jo mindre du løfter det jo bedre stegeskorpe får du!


Skær brysterne ud i skiver og servér med det samme. Se forslag til tilbehør nederst på siden.


Velbekomme.



Går godt sammen med...



Sweet Potato Mos



Smørstegte Rosenkål



Rødvinssauce



Rødvinsglace



Bønnesalat med Feta og Rødløg


SE ALT VORES TILBEHØR >>
SOUSVILDERE

Slow and steady wins the race

Website by



Boiskouv Consulting